Тел. 0894001105

Произведена в Германия

Безплатна доставка над 49 лева

ЧЗВ за менструални чашки Me Luna

Общи въпроси относно използването на Me Luna:

Колко дълго мога да използвам Me Luna?

Me Luna може да се използва между 5 и 10 години, ако се следват инструкциите за употреба и поддръжка. Директната слънчева светлина и UV лъчи предизвикват по – бързо стареене, затова Me Luna не трябва да се излага на слънце.

Колко време мога да държа Me Luna в тялото?

Менструална чашка Me Luna може да бъде вътре в тялото за 8 часа. По този начин осигурява непрекъсната, невидима защита през деня и през нощта.

Мога ли да използвам Me Luna, ако съм девствена?

Да, но имайте предвид, че девствената ципа най – вероятно ще се скъса.

Мога ли да използвам Me Luna като контрацептив?

Не, не можете.

Мога ли да използвам Me Luna докато правя секс?

Не, не можете.

Менструалните чашки и синдромът на токсичен шок

Менструалните чашки се свързват със синдома на токсичен шок (СТШ). Това е рядко, но животозастрашаващо състояние причинено от бактерия (Staphylococcus aureus), която може да доведе до тежки последици за органи и кръвоносни съдове. По – голяма част от случаите на СТШ при жените се проявяват по време на менструация. Синдромът на токсичен шок може да се прояви и при жени, които не са в менструация, при мъже и деца. Симптомите от СТШ са подобни на тези на грип: внезапна висока температура, главоболие, възпалено гърло, повръщане, диария, замаяност, причерняване или припадане, обрив, наподобяващ слънчево изгаряне. Ако имате някой от симптомите, моля отстранете менструална чашка Me Luna и веднага потърсете медицинска помощ.

Meluna flowers

Въпроси относно материала, от който е произведена Me Luna:

Как и от какво е направена Me Luna?

Имам алергия към латекс. Мога ли да използвам Me Luna?

Да, можете. Me Luna  не е произведена от латекс, а от термопластичен еластомер. Този материал се използва също така за производството на накрайници на бебешки бутилки.

Възможно ли е да имам алергична реакция към Me Luna?

Не. Материалът, от който е направен Me Luna, не съдържа никакви протеини, PVC, латекс или силикон. Затова не предизвиква алергични реакции.

Meluna flowers

Въпроси относно размера и употребата на Me Luna:

Кой е правилният размер за мен?

Зависи от няколко фактора. Пълна информация относно размерите, можете да намерите тук.

Me Luna ми се струва трудна за употреба. Ще успея ли да се справя?

Да, разбира се. Изисква се единствено спокойствие и тренировки. След един или два менструални цикъла, ще стане много лесно.

Как да използвам Me Luna?

Пълна информация за употреба на менструална чашка, можете да откриете тук: Начин на употреба.

Моята Me Luna протича. Какво мога да направя?

Използвате ли правилния размер? Ако чашката е твърде малка, няма да уплътнява достатъчно. Ако чашката е в сгънато положение във вагината, значи размерът е твърде голям за вас.

Помощ! Не мога да извадя Me Luna!

Използването на менструални чашки е нещо непознато за много жени. По време на първите опити, някои жени имат проблеми с изваждането на Me Luna. Затова се отпуснете и отделете достатъчно време. За съжаление нашите тазови мускули реагират на психически стрес и това не улеснява нещата. Клекнете, като се опитвате леко да избутате Me Luna извън тялото си, използвайки тазовите мускули. Ако използвате тяхната сила, ще е много лесно. След няколко опита, отстраняването на Me Luna ще е толкова лесно, колкото и поставянето ѝ.

Мога ли да използвам лубриканти за по - лесно поставяне?

Да, можете. Тъй като Me Luna  не е произведена от силикон, то тя може да се използва съвместно с лубриканти с основа силикон. Лубриканти на водна основа също са подходящи.

Моята Me Luna мирише неприятно. Какво мога да направя?

Неприятните миризми могат да бъдат предотвратени. Me Luna  трябва да се отстранява на всеки 4 – 8 часа. Миризмата обикновено изчезва, когато сложите вашата стерилизирана Me Luna на сухо, проветриво място за няколко дни.  Вижте подробна статия по въпроса.

Мога ли да използвам Me Luna докато спортувам?

Да, разбира се че можете да използвате своята менструална чашка, докато спортувате. Когато спортувате навън, Me Luna ще ви помогне да се чувствате по – удобно.

Мога ли да използвам менструална чашка Me Luna със спирала?

Да, можете да използвате спирала и менструална чашка. Трябва да се има предвид следното: Връзките на спиралата не трябва да остават между Me Luna и вагиналната стена. Те задължително трябва да останат вътре в менструалната чашка. Препоръчва се подкъсяване на връзките на спиралата, когато това е възможно. Допълнитено препоръчваме да се направи и консултация с гинеколог.

Meluna flowers

Продукти и поръчки:

Как мога да потърся конкретен продукт?

Ако искате да намерите конкретен продукт, моля използвайте търсачката горе вдясно на всяка страница. Попълнете информацията за него, вижте дали е наличен в сайта сред резултатите от търсенето.

Може ли фирма да направи поръчка в MeLuna.bg?

Да, MeLuna.bg приема поръчки и от фирми. За да получите фактура, съдържаща Вашата точна информация, моля, попълнете полетата при регистрация или по време на самата поръчка.

Продавате ли менструални чашки на едро?

Да, продаваме. Лунита ООД е ексклузивен дистрибутор на Me Luna за България. Менструални чашки Me Luna са вече част от асортимента на аптеки, аптечни вериги, био и здравословни магазини, търговски обекти. Осигуряваме реклама както в търговският обект (стелаж, безплатни мостри, брошури, обучение на персонала), така и онлайн (публикуваме адрес и карта на MeLuna.bg, провеждаме периодично рекламни кампании). За повече информация се свържете с нас на sales@meluna.bg.

Мога ли да си купя менструална чашка в аптека?

Да, Me Luna може да се закупи в аптеки и търговски обекти в София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Габрово, Сливен, Плевен. Вижте тук карта и адреси на аптеките продаващи менструални чашки в България.

Какво да направя, ако искам поръчката да бъде доставена на различен адрес, от този, който съм въвела при поръчката?

След като съберете желаните продукти в количката системата дава възможност да въведете адрес на доставка, различен от адреса във Вашия профил.

Meluna flowers

Други общи въпроси

Бих искала да закупя продукт, който не е наличен. Как мога да го направя?

За повече информация относно наличността на продукта, моля, свържете се с нас: sales@meluna.bg.

Бих искала да получа допълнителна информация, която не е налична в сайта. Какво да направя?

Свържете се с нас на sales@meluna.bg.

Имам ли нужда от регистрация, за да правя покупки?

Не е задължително да правите регистрация. Просто въведете информацията за доставка по време на правене на поръчката.

Мога ли да върна продукт?

Съгласно чл.57 от Закона за защита на потребителите, не е възможно връщане на закупена през онлайн магазина стока, по причини свързани с хигиената и защита на здравето. Продуктите, които изрично не могат да бъдат връщани са: менструални чашки, дамски превръзки, менструални морски гъби, дамски тампони. По този начин гарантираме, че в сайта meluna.bg можете да закупите само нови, неупотребявани артикули.

MeLuna.bg 2015 – 2024: Всички права запазени.