Тел. 0894001105

Произведена в Германия

Безплатна доставка над 49 лева

Менструална чашка Me Luna

1. Какво представлява менструалната чашка?

Менструална чашка

Менструалната чашка е иновативен продукт за интимна хигиена и алтернатива на дамските превръзки и тампони. Има формата на малка камбанка, която не абсорбира менструалната кръв, а я събира. При поставяне Me Luna прилепва към стените на влагалището, формира вакуум и постига пълно уплътнение на вътрешната среда. Произвежда се изцяло в Германия от мек, медицински материал, наречен термо-пластичен еластомер (TPE). Това е популярен материал за производство на биберони и накрайници на бебешки бутилки. 

Менструална чашка Me Luna се поставя във влагалището в сгънато състояние, където сама се разтваря и приема нужната форма. Кръвта се събира в чашката, като на всеки 4 -10 часа се излива, измива се с вода и се поставя отново. Тъй като горният ръб на чашката залепва към стените на влагалището и образува вакуум, съдържанието не може да протече. Кръвта не влиза в контакт с въздуха, не се разлага и няма миризма. С чашката може да се спортува, плува, да се влиза във вана или спа. Me Luna е предпочитан избор на много жени през лятото, тъй като осигурява невидима защита дори на плажа. Тя е напълно скрита, удобна, компактна, лесна за използване. Осигурява до 10 часа непрекъсната защита – може да се ползва през деня и нощта. Me Luna не променя естествената флора на влагалището, не причинява алергии и не създава условия за възпаление на пикочните пътища. Милиони жени по света са направили своя избор в полза на менструалната чашка и техният брой непрекъснато се увеличава.

Снимка-Мелуна-Цветя

2. Предимства на менструална чашка Me Luna

Пред дамските превръзки:

 • Менструалната чашка е за многократна употреба. Може да се използва до 10 години и замества до 1100 броя превръзки;
 • Предотвратява достъпа до кислород, осигурява чрез вакум уплътнение на вътрешната среда;
 • Произведена е от напълно неутрален за човешкото тяло материал. Не съдържа ГМО, химикали, пестициди, силикон, латекс или синтетични аромати;
 • Осигурява невидима защита, дори през лятото на плажа;
 • Спестява ежемесечните ви разходи за хигиенни материали;
 • Решава проблема на жените с обилен менструален поток – събира до 42 мл. течност (Me Luna XL).

Пред дамските тампони:

 • Неутрална по отношение на вагиналната лигавица – изработена е от безвреден за хората и природата материал (термо-пластичен еластомер);
 • Не абсорбира менструалната кръв, а я събира чрез уплътнение на вътрешната среда;
 • Стерилността на чашката се контролира само и единствено от самата жена;
 • Осигурява продължителна защита – може да бъде в тялото до 10 – 12 часа;
 • Поставянето на Me Luna във влагалището не предизвиква чувство на сухота и вътрешен дискомфорт. Когато е поставена правилно, тя практически не се усеща;
 • Не се усеща дискомфорт, дори ако е препълнена.
Снимка-Мелуна-Цветя

Знаете ли, че...

9/10

9 от 10 жени, които са пробвали менструална чашка, остават доволни, ще продължат да я използват и биха я препоръчали.

3. От какъв материал е произведена менструална чашка Me Luna

Термопластичен еластомер

Me Luna е изработена от подходящ за медицински изделия материал – термо-пластичен еластомер (ТПЕ). ТПЕ не съдържа ПВЦ, силикон, латекс, химикали, избелващи вещества или синтетични аромати. Този материал е одобрен за производство на  медицински продукти. В Германия е много използван за производство на накрайници за бебешки бутилки и биберони. Други немски производители използват термо-пластичен еластомер за уплътнения на капачки от винтови буркани.

Къде се произвежда Me Luna

Me Luna се произвежда в Германия от немския производител Me Luna. Всички производствени процеси се осъществяват под един покрив и са строго контролирани. След пакетиране на място, производителят ги изпраща до дистрибутори на шест континента като MeLuna.bg. Ние ги изпращаме директно до нашите клиенти или чрез някой от търговските обекти в страната, с които работим.

Награда от потребителска организация

Независим институт потвърди качеството на менструални чашки MeLuna. Списание ÖKO-TEST в брой 11/2017 изследва няколко вида менструални чашки и тампони. Менструална чашка MeLuna  размер M, с накрайник пръстен получи рейтинг „много добър“.

MeLuna-OKO-Test

Веган ли е Me Luna

Често ни питат, дали Me Luna  съдържа животински суровини. Разбира се, всички менструални чашки Me Luna са веган. Нито суровината, нито цветните добавки съдържат животински съставки. В допълнение използваме само доставчици на суровини, които гарантират, че не съдържат съставки, тествани върху животни. 

No animal testing

Научете повече за това как се използва и как да изберем размер.

Снимка-Мелуна-Цветя

Бързи връзки:

MeLuna.bg 2015 – 2024: Всички права запазени.