Тел. 0894001105

Произведена в Германия

Безплатна доставка над 49 лева

Начин на употреба

Как се поставя и използва Me Luna

Менструалната чашка трябва да се стерилизира, преди да се използва за първи път. Самата употреба на Me Luna не е трудна. С малко практика ще можете да поставите и извадите чашката не само у дома, но и в обществена тоалетна. Тя може да бъде поставена в седнало, клекнало или изправено положение.

Преди слагане на менструалната чашка, задължително трябва да си измиете ръцете. Тя се сгъва по избран от вас начин и се поставя във влагалището. В него тя сама се разтваря, залепва за стените на влагалището и заема първоначалната си форма.

Уверете се, че Me Luna е напълно отворена, за да няма протичане. Ако не се получи от първият път, не се притеснявайте. На някои жени им отнема 1 – 2 менструални цикъла, за да свикнат напълно с новия начин на защита.

Meluna flowers

Използване за първи път

Не сте ползвали менструална чашка досега? Препоръчваме да я изпробвате преди да е започнал менструалният цикъл. Това ще ви помогне да избегнете чувството на дискомфорт в бъдеще. Можете да пробвате различни пози при поставянето, да опитате различни начини за поставяне и изваждане на чашката.

На първо място, настанете се удобно. Важно е, да сте в отпуснато състояние. Има няколко начина за поставяне на менструалната чашка, с които ще ви запознаем малко по – надолу. Менструалната чашка е коренно различна от тампоните. Нужно е малко време, за да привикнете с нея. Ако тя не е поставена правилно, може да протече. Затова препоръката е, когато се използва за първи път, да се използва в комбинация с дамски  превръзки.

Meluna flowers

Поставяне на Me Luna

Поставянето на менструалната чашка във влагалището изисква някои умения. Повечето жени ги придобиват още при първите опити. При правилно поставяне на чашката, притесненията напълно отпадат. Основният критерий за комфорт е способността правилно да бъде сгъната чашката и поставена във влагалището. 

Има различни начини на сгъване на менструалната чашка. Представяме ви 4 основни начина на сгъване:

  • Сгъване под формата на буквата С;
  • Сгъване чрез натиск по средата на горния ръб;
  • Сгъване във формата на цвете;
  • Сгъване във формата на цифра 7.

След сгъване на чашката, следва поставянето и във влагалището. След поставянето и, тя сама се разтваря и приема първоначалната си форма. За да не се допусне протичане, се уверете, че менструалната чашка е напълно отворена. Внимателно прекарайте пръст по ръба на чашката и се уверете, че е залепнала за стените на влагалището. Me Luna може  да се премести назад или напред, за да си намери правилната позиция.

Изваждане на Me Luna

Заемете удобна позиция – изправени, клекнали или седнали. Отпуснете коремните си мускули. Избутайте надолу чашката с тазовите си мускули. Използвайте накрайника на чашката за по – лесно изваждане. Обхванете дъното на Me Luna и внимателно я извадете. Можете да използвате пръста си и леко да натиснете стената на чашката. Така ще освободите вакуума между Me Luna и вагиналната стена.

Meluna flowers

Видео и инструкция за употреба на Me Luna

Научете повече за това как да изберем размер или разгледайте продуктите.

Бързи връзки:

MeLuna.bg 2015 – 2024: Всички права запазени.