Тел. 0894001105

Произведена в Германия

Безплатна доставка над 49 лева

Как да удължим живота на менструалната си чашка

Почистване и Грижа
Грижа за менструалната чашка

Независимо от марката менструална чашка, която използваме, след продължителна употреба тя може да се обезцвети или временно да възникнат неприятни миризми. Прочете статията докрай, за да разберете как можем да го предотвратим и да използваме по – дълго менструалната си чашка.

  • Време за четене: 3 минути.

Обезцветяване на менструалната чашка

При продължителна употреба на менструалната чашка, може да се появи слабо обезцветяване. Това се дължи на хемоглобина съдържащ се в кръвта. Ако искате да сте сигурни, че Me Luna ще остане чиста за дълъг период от време, следвайте следните съвети:

  • Не носете менструалната си чашка твърде дълго, без да я изплаквате;
  • Веднага след изваждане винаги я изплаквайте с обилно количество студена вода. Можете да я почистите по – добре по – късно с подходящ щадящ сапун;
  • Важно: обезцветяването не оказва влияние върху правилното функциониране на Me Luna.

Временна промяна в миризмата

  • Когато използвате менструална чашка понякога може да се появи неприятна миризма. Това се дължи на протеиновите съединения съдържащи се в менструалната течност. Ако състава на кръвта се промени, чашката ви може да развие странен мирис, въпреки че сте я почистили напълно;
  • Тези миризми обикновено изчезват, когато поставите чашката си на сухо, проветриво място за няколко дни (но не на слънце). Това е така, защото протеиновите съединения се разграждат, когато влязат в контакт с кислород. За да предотвратите миризми, винаги изплаквайте със студена вода Me Luna след всяка употреба.
  • Миризмата е безвредна от хигиенна и здравна гледна точка, освен ако не е причинена от вагинална инфекция.Ако забележите промяна в миризмата за по – дълъг период от време, консултирайте се с гинеколога си.

Продукти за почистване на менструална чашка

Безплатна Доставка над 49 лв.

MeLuna.bg 2015 – 2024: Всички права запазени.