Тел. 0894001105

Произведена в Германия

Безплатна доставка над 49 лева

Мека или твърда чашка – сравнение на твърдостта на различни марки менструални чашки продавани в Бъгария

MeLuna Предимства
Sravnenie tvurdost menstrualni chashki
  • Време за четене: 3 минути.

Защо твърдостта е от значение?

Изборът на чашка с правилна твърдост за вашето тяло може да направи огромна разлика за вашия комфорт и ефективност на чашката. Като цяло меките чашки са по – удобни, защото не оказват натиск, но по – трудно се отварят. Често се налага ръчно да ги намествате и „побутвате“, за да направят вакуум с вагиналните стени. Пример за меки чашки са Fun cup и Lilly cup one. Средно меките чашки (Me Luna Soft, Masmi, Organicup, Lilly cup) се отварят малко по – лесно и все пак предлагат високо ниво на комфорт.

Средните (Lunette, Diva cup) и средно твърдите чашки (Me Luna Classic, Mooncup) са по – предпочитани от начинаещи жени и жени, които искат чашката им да се отваря по – лесно. Този тип чашки изискват малко или почти никакво наместване, за да се отворят и формират вакуум. Обикновено те са достатъчно меки, за да не са некомфортни, но и достатъчно твърди, за да се отворят във влагалището.

Ако водите много активен начин на живот, ще искате средно твърда или твърда чашка (Faired Squired, Me Luna Sport, Ladycup, Merula), за да предотвратите възможността мускулите ви да избутват чашката по време на тренировка. Твърдите чашки се отварят най – лесно и най – лесно се позиционират. Те обаче не трябва да ви карат да изпитвате дискомфорт.

Важно е да се знае …

Материалът от който е произведена менструалната чашка, играе съществена роля при определяне на твърдостта ѝ. Както силиконът (Ladycup, Merula, Mooncup, Lunette, Organicup, Lilly cup), така и термо-пластичният еластомер (Me Luna, Masmi) се предлага в различна твърдост. Силиконовата чашка създава вакуум спрямо вагиналните стени, като създава натиск по целия ръб на чашката. Чашката от термо-пластичен еластомер (ТПЕ) постига вакуум с вагиналните стени, но и променя леко формата си за по – добро прилепване. ТПЕ има уникалната способност да се затопля от телесната ви температура и да се приспособява към формата на вагината ви. Това прави по – твърдите чашки произведени от ТПЕ лесни за отваряне, но и достатъчно меки при носене. Друг по – рядко използван материал е естествения каучук. Fair Squired е произведена от естествен каучук и е най – твърдата чашка в този списък.

Източник на информация: За изготвянето на тази статия сме използвали материали от Put a cup in it. Резултатите са базирани на техни лични впечатления и опита им с десетки различни марки чашки. Тяхната статия на английски език можете да прочетете на https://putacupinit.com/firmness/.

Знаете ли, че …

Me Luna е налична в три различни варианта на твърдост: класик, спорт и софт. Разберете коя от тях е най – подходяща за вас на https://meluna.bg/meka-ili-tvurda-chashka/


Полезни линкове:

Безплатна Доставка над 49 лв.

MeLuna.bg 2015 – 2024: Всички права запазени.