Тел. 0894001105

Made in Germany

Безплатна доставка над 49 лева

Мека, класическа или твърда менструална чашка, коя е подходяща за мен?

MeLuna Предимства

Защо твърдостта на менструалната чашка е важна?

Когато избираме менструална чашка, много от нас сме привлечени от възможността да изберем възможно най – мекия вариант. За съжаление това прави чашката по – трудна за поставяне и постигане на вакуум, изисква повече сръчност и търпение. За да са нещата още по – сложни, различните марки менструални чашки имат различна твърдост. Нашето решение – MeLuna се произвежда в три различни варианта твърдост на материала, наречени класик, спорт и софт. Така всяка жена може да открие най – удобната и комфортна чашка според нуждите си.

Колко са стегнати мускулите на тазовото Ви дъно?

Менструалната чашка трябва лесно да се поставя и отваря във вагината. Тогава чашката лесно и бързо ще “залепне” за вагиналните стени и ще направи вакуум. Натискът от околните мускули не трябва да пречи на отварянето на чашката. Тя не трябва да остава притисната при никакви обстоятелства. Следователно материалът трябва да има определена твърдост. Възможността бързо и лесно да поставите чашката също е нещо, което много жени оценяват. Това е още една причина, че чашката трябва да е достатъчно твърда.

От самосебе си се разбира, че не трябва да чувствате чашката неприятно твърда. Тя не трябва да създава усещане за натиск. Ако сте избрали подходящият размер чашка и я поставите правилно, не трябва да усещате нищо. Ще почувствате натиск само, ако чашката не е поставена правилно и е твърде голяма. Степента на твърдост не е виновна в този случай, а размерите на менструалната чашка.

MeLuna класик

MeLuna класик е нашата най – продавана менструална чашка. Класическата степен на твърдост е средно мека и подходяща за повечето жени. Тя е приятно мека, но достатъчно твърда, за да гарантира, че менструалната чашка може да се разгъне след като я поставите. 97% от клиентките на MeLuna казват, че MeLuna класик е удобна и не е прекалено твърда.

Все пак MeLuna класик е твърде мека за някои жени. При жени с добре развити мускули на тазовото дъно, отварянето на чашката може да е по – трудно и да отнеме повече време.

MeLuna спорт

Степента на твърдост спорт е малко по – голяма от класическата. Когато стиснете чашката, можете да почувствате силата, с която тя възвръща първоначалната си форма. Това по – голямо напрежение при натиск означава, че тя ще се отвори перфектно, дори при натиск от заобикалящите я мускули и ще поддържа добър вакуум, дори при физически натоварвания. Много малко жени смятат, че Мелуна спорт е неудобна за поставяне и то обикновено по време на първите няколко поставяния, когато все още нямат достатъчно опит. Много клиентки се справят много добре с по – твърдия материал, тъй като чашката се отваря лесно и не е необходимо ново позициониране. Използването на тази твърдост спестява време. Благодарение на лесното позициониране на тази чашка, много жени имат много по – малко проблеми с протичане.

За кого е подходяща Мелуна спорт? Първоначално Мелуна спорт бе разработена специално за физически активни жени с много стегнати мускули на тазовото дъно. Но тази твърдост предлага и ясни ползи за жени, които не се занимават със спорт. Препоръчваме MeLuna спорт:

  • За жени с фитнес ниво над средното или с много стегнати мускули на тазовото дъно. Някои спортове и упражнения имат силно въздействие на мускулите на тазовото дъно. Ако практикувате йога, конна езда, пилатес, тренировки с тежести, упражнения на Кегел, определено трябва да изберете Мелуна спорт;
  • За всяка жена с нормален мускулен тонус, която обича менструалната чашка да се отваря бързо и лесно.

MeLuna софт

Този материал е много мек и лесен за притискане. Това по – слабо напрежение при натиск означава, че чашката по – трудно се поставя и отваря, както и че е необходима повече сръчност и търпение. Ако натискът на заобикалящите я мускули е твърде силен, съществува риск менструалната чашка да не се отвори правилно във влагалището и да не образува вакуум. За много жени MeLuna софт не се разгъва правилно или изобщо. Поради тези причини я препоръчваме само в редки случаи и при много специфични условия.

За кого е подходяща MeLuna софт? MeLuna Soft е специално разработена за жени, които са особено чувствителни. В този случай понякога си струва да използвате много мек материал и да отделите повече време за правилно поставяне и отваряне на менструалната чашка. В някои случаи жените, които са особено чувствителни към натиск и болка в резултат на еретерит, се нуждаят от много мека чашка.

Много меката менструална чашка не предлага никакво предимство, когато става въпрос за поставяне или създаване на вакуум.

Знаете ли, че…

Всяка от чашките по – долу може да бъде поръчана в сайта с твърдост класик, спорт или софт. Продаваните менструални чашки MeLuna в аптечната мрежа са с твърдост класик, като там сме осигурили мостри.

Научи повече за MeLuna сега:

Безплатна Доставка над 49 лв.

5,50 до офис на Спиди и 6,90 до адрес

MeLuna.bg 2015 – 2023: Всички права запазени.