Тел. 0894001105

Произведена в Германия

Безплатна доставка над 49 лева

Поставяне на менструална чашка за първи път – съвети

Употреба
Поставяне за първи път

Отначало ще ви трябва малко търпение. Отделете си достатъчно време, за да опознаете Me Luna..

Опознайте тялото си

В повечето случаи Me Luna не е поставена правилно, когато имате трудности с използването ѝ или тя протича. Имайте предвид, че на някои жени им отнема до 3 менструални цикъла, преди да се научат да използват менструална чашка правилно.

Експериментирайте

Може да поставите менструалната си чашка докато сте на тоалетната чиния, докато сте права или клекнала. Изберете позицията, в която ви е най – удобно. Експериментирайте и изберете удобния за вас начин.

Дайте си достатъчно време

Поставянето и изваждането ще е по – лесно ако си отделите достатъчно време в началото. Отпуснете се. Не се отчайвайте ако не проработи веднага и опитайте пак.

Намерете правилната позиция

Поставете я максимално навътре, стиснете с тазовите мускули и наместете Me Luna. Уверете се, че шийката на матката ви е вътре в чашката. Понякога шийката е насочена настрани или назад. В тези случаи е по – трудно да поставите Me Luna, ще отнеме няколко опита да я поставяте правилно. В някои случаи е необходимо малко да промените наклона на поставяне на чашката.

Накрайника може да се усеща

Накрайника може да се усеща, ако предпочитате да поставите чашката по – близо до изхода на вагината. Просто обърнете Me Luna наопаки, така че накрайника да е вътре в чашката.

Помощ, не мога да извадя Me Luna

Поставили сте чашката и сега не можете да я извадите. Разбираме притеснението ви, но ви уверяваме, че ще я извадите. Отпуснете тялото си и опитайте да използвате тазовите си мускули сякаш се изхождате. Така менструалната чашка ще се придвижи надолу. Ако сте наистина притеснена, вземете си душ и махнете чашката докато сте под душа. Също така можете да използвате лубрикант на водна основа и/или памучен конец, които ще улеснява поставянето и изваждането на чашката.

Можете да поставите и извадите чашката, но част от менструалната кръв протича

Това може да се случи отначало. Използвайте дамски превръзки като резерва. След 2 или 3 менструални цикъла, чашката трябва да стане по – надеждна. Вашите мускули се адаптират към Me Luna. Ако все още има протичане опитайте друг ъгъл или поза на поставяне.

Винаги запазвайте спокойствие

Запазете спокойствие, ако това са ви първите опити с менструална чашка и изпитвате трудности. Помнете, че правилната употреба изисква повече практика.


Безплатна Доставка над 49 лв.

MeLuna.bg 2015 – 2024: Всички права запазени.