Тел. 0894001105

Произведена в Германия

Безплатна доставка над 49 лева

Хигиена, почистване и дезинфекциране на менструална чашка

Почистване и Грижа
Почистване на менструална чашка
 • Основни правила за почистване на менструална чашка;
 • Дезинфекция във вряла вода;
 • Дезинфекция с таблетки за стерилизация;
 • Време за четене: 5 минути.

Основни правила за почистване

Има няколко базови правила, които трябва да се спазват когато почиствате своята менструална чашка.

Хигиенична ли е Me Luna?

Да. Me Luna е произведена от материал одобрен за медицински цели, който може лесно и бързо да се почиства и дезинфекцира. Изпразвайте чашката 2 до 5 пъти на ден и почиствайте с вода и щадящ сапун. След края на менструалния си цикъл я дезинфекцирайте напълно, като я потопите във вряла вода.

Преди използване за първи път

Дезинфекцирайте менструалната си чашка за около 3 минути, като използвате обилно количество вряла вода. Винаги измивайте ръцете си преди поставяне или изваждане на Me Luna.

По време на менструация

Препоръчваме да почиствате Me Luna с вода и щадящ препарат. Измивайте менструалната чашка за около минута. Ако използвате препарат изплакнете хубаво Me Luna под течаща вода.

След края на менструацията

Най – добре е да дезинфекцирате Me Luna във вряла вода за 2-3 минути.

Meluna flowers


Дезинфекция на менструална чашка във вряла вода

Дезинфекция менструална чашка вряла вода

Необходимо е да дезинфекцирате менструалната си чашка поне веднъж месечно, след края на менструалния си цикъл. Препоръчваме дезинфекция с вода, тъй като тя не съдържа химикали.

Дезинфекциране в тенджера

 • Налейте достатъчно вода в малка тенджерка;
 • Поставете Me Luna във врялата вода за 2-3 минути.

Дезинфекциране в микровълнова

Дезинфекция менструална чашка MeLuna
 • Поставете Me Luna в подходящ контейнер;
 • Пуснете микровълновата от 500 до 800 вата за около 5 минути или 850-1200 вата за около 3 минути (според вида микровълнова);
 • Водата трябва да е завряла, за да е напълно дезинфекцирана Me Luna.
 • При дезинфекция в микровълнова препоръчваме използване на Чаша за Стерилизация Me Luna или Сгъваема Дезинфекцираща Чаша Me Luna.

Стерилизация с таблетки Milton mini или Corega

 • Стерилизация с таблетки Milton mini: Вземете подходящ съд (например чаша за стерилизация) и разтворете 1 таблетка в 100 мл. вода. Поставете менструалната си чашка в разтвора и изчакайте 15 минути. Всички микроби ще бъдат премахнати, като не е необходимо дори изплакване. Така Милтон таблетките са изключително подходящи, когато сте в движение и трябва да стерилизирате Me Luna;
 • Стерилизация с таблетки Corega: Вземете подходящ съд (например сгъваема дезинфекцираща чаша) и разтворете 1 таблетка в 250 мл. топла вода. Поставете менструалната си чашка в разтвора и изчакайте 10 – 15 минути. Извадете чашката от разтвора и изплакнете добре със студена вода.

Каква е ползата ако добавим сол, оцет или лимонов сок към врялата вода?

 • Направихме следният тест: Напълнихме 4 чаши с вода. В една от тях добавихме и малко сол. Във втората добавихме лимонов сок, а в третата оцет. Сложихме и четирите чаши за 3 минути в микровълновата. Чашата пълна само с вода имаше леко, белезниково покритие, което беше трудно за отстраняване.
 • Защо се получава така? Минералите се разтварят в чешмяната вода. След това тези минерали се отлагат на върху стъклената чаша и разбира се върху Me Luna. Как можем да го избегнем?
 • На чашите с добавен оцет и лимонов сок нямаше никакво отлагане. За да не се появяват такива отлагания върху Me Luna, препоръчваме при изваряване да добавяте малко оцет/лимонов сок. Когато се използва сол се виждат отлагания, но те са много лесни за измиване. Солта е доказан „домашен лек“ за премахване на петна. Можете да я използвате за по – добър почистващ ефект, за да предотвратите обезцветяване.

Безплатна Доставка над 49 лв.

MeLuna.bg 2015 – 2024: Всички права запазени.