Тел. 0894001105

Произведена в Германия

Безплатна доставка над 49 лева

Общи условия

Настоящите общи условия регламентират отношенията между Лунита ООД и лицата, ползващи сайта и онлайн магазина, находящи се на https://meluna.bg/

„MeLuna.bg“, „Уебсайтът“, „Ние“ – означава Лунита ООД с адрес на седалище и адрес на управление: гр. Стара Загора, ул.Граф Игнатиев 53, вх.Б, ЕИК 203210963, тел. 0894001105, email: sales@meluna.bg, собственик на онлайн магазин https://meluna.bg/ . Адрес и място на осъществяване на стопанска дейност: гр.Стара Загора, ул. Господин Михайловски 65, тел. 0894001105, email: sales@meluna.bg, https://meluna.bg/ .

Следните правила, съдържащи се на тази страница, са задължителни за всички посетители на уебсайта MeLuna.bg, накратко наричан по-долу „Уебсайтът“,“Ние“. 

С използването на Уебсайта, Вие приемате и се съгласявате да спазвате тези правила и норми. Те могат да бъдат актуализирани с течение на времето и публикувани тук без предварително известие до Вас. Желателно е да ги преглеждате периодично. 

Съдържание на Уебсайта и информация за авторските права

Вие се съгласявате да не възпроизвеждате, разпространявате, продавате, препродавате или използвате за някакви търговски цели съдържанието на Уебсайта. 

Вие се съгласявате да не се намесвате и да не нарушавате услугите на Уебсайта, системите за сигурност или съдържанието му. 

Моля, уверете се, че преди направата на поръчка сте проверили спецификациите и съвместимостта на продуктите, които поръчвате, като посетите сайта на производителя. 

Администраторите на MeLuna.bg постоянно работят по поддържането на точността на информацията, публикувана тук. Въпреки това, Уебсайтът не гарантира, че продуктовото описание или друго съдържание на този Уебсайт е точно, пълно, надеждно, актуално, или без грешки. Моля, имайте предвид, че фотографиите са предвидени за информационни цели и че те могат да показват някои пособия към продуктите, които могат да не са включени в стандартния пакет за продажба. 

Вашият профил

Използване на Уебсайт или някои раздели на Уебсайта, изискват създаването на потребителски профил. Ако използвате този Уебсайт, сте отговорни за поддържането на поверителността на вашия профил и парола, за ограничаване на достъпа до Вашия компютър и сте съгласни да поемете отговорност за всички действия, които се случат с профила и паролата Ви. Ако имате подозрения, че е нарушена сигурността на Вашия потребителски профил, моля уведомете администратора на Уебсайта възможно най-скоро. 
MeLuna.bg  не носи отговорност за никакви вреди, които могат да възникнат от неоторизирано ползване на Вашия потребителски профил. 

Ограничена отговорност

Уебсайтът и фирмата, която го администрира, в никакъв случай няма да носят отговорност към ничия страна по каквито и да било преки, косвени, случайни, специални, наказателни вреди от използването на този Уебсайт или от използването на хипервръзки към други сайтове, включително, но без ограничение за загуби, разходи за подмяна, прекъсвания на работа, загуба на данни или щети, произтичащи от използването на или доверяването на настоящата информация. 

Наличност на Уебсайта


MeLuna.bg  си запазва правото да прекрати, промени, спре или премахне временно или постоянно, всеки аспект на Уебсайта, включително всички функции на Уебсайта, по всяко време и без предизвестие. Вие се съгласявате, че MeLuna.bg не носи отговорност към Вас или към трета страна за никое изменение, спиране или прекратяване в Уебсайта (или на части от него). 

Обслужване на клиенти

При завършена поръчка ви изпращаме няколко имейла. С тях ви уведомяваме когато сме получили поръчката и когато сме я изпратили. Понякога изпращаме имейл за оценяване на продуктите и обслужването в meluna.bg.

Запазваме си правото да не обслужваме клиенти, за които подозираме, че са попълнили невярна и неточна лична и контактна информация. 

Запазваме си правото да изтриваме клиентски профили, които очевидно са попълнили неточна и невярна информация за себе си, адреса си, адреса за доставка или начините за контакт.
Запазваме си правото да не изпълняваме поръчки към потребители, които системно отказват поръчки. 

Информираност преди поръчка

Нашите потребители имат право да знаят всички данни за продукта преди да направят покупка. Ние се стараем да публикуваме цялата информация за всеки наш продукт, за да можете да направите информиран избор.
Все пак, ако сме пропуснали да споменем информация за конкретен продукт или желаете да направите запитване относно негова характеристика, опции, материали, поддръжка, аксесоари или допълнителни пособия, моля не се колебайте да ни пишете, за да Ви дадем възможно най-точен отговор, според нашата информираност. 

Кои лица могат да правят поръчки

Закупуването на продукти чрез сайта ни може да се извършва единствено от лица над 18-годишна възраст. Лица ненавършили пълнолетие или поставени под запрещение нямат право да извършват покупки. 

Родителски и настойнически контрол

Въпреки че сайтът забранява използването му от лица под 18 години или поставени под запрещение, е възможно такива лица да правят поръчки и плащания, давайки невярна или неточна информация за себе си. В такива случаи Уебсайтът не е отговорен за действията на малолетните и непълнолетните лица и тези, поставени под запрещение, а отговорността е единствено на техните настойници и родители. Уебсайтът съветва родителите и настойниците да предприемат необходимите действия, ако не желаят да бъдат отговорни за поръчаните и/или платена продукти от сайта.

Доставка

За поръчки до 49 лв. доставката до адрес на клиента е 7,50 лв., до офис на Спиди е 5,90 лв, а до автомат (АПС) на Спиди е 4,50 лв. За поръчки над 49 лв., доставката до адрес на клиента или офис на Спиди е безплатна. След направена поръчка ще получите телефонно обаждане от наш служител за потвърждение на поръчката. Поръчки направени до 15 часа се изпращат същия ден. Запазваме си правото едностранно, без да е необходимо да информираме купувача, да удължаваме посочените срокове с до 14 дни.

Разплащателни методи

Плащане чрез Банков превод – След поръчка ще получите цялата необходима информация за извършване на банковия превод. Поръчката ще бъде изпратена към Вас след получаване на плащането.

Плащане при доставка с пощенски паричен превод – Поръчката се доставя с куриер на фирма Спиди и плащането се извършва към него в брой или на ПОС терминал; Важно уточнение относно плащане при доставка на куриера с пощенски паричен превод: Тъй като работим с пощенски паричен превод, ние не издаваме касова бележка. Не сме задължени да издаваме такава, тъй като плащането се извършва чрез пощенски паричен превод, извършен от лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. За извършеното от клиента плащане, пощенският оператор издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимата сума. Това е законово признат документ, който ни освобождава от задължение за издаване на касов бон. Моля изискайте и запазете този документ, който удостоверява, че е извършено плащане. При поръчки с фактура, документът се прикача към нея за счетоводството. *Допълнително разяснение относно пощенски паричен превод: На основание Наредба Н – 18 от 13.12.20006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, където чл. 3. (1) (Допълнение – ДВ бр.49 от 2010 г., в сила от 29.06.2010 г., изм. бр.48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г.) гласи: Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършените от него продажби на стоки и услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална, касова бележка от фискално устройство (ФУ), освен когато плащането се извършва чрез кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи, по смисъла на Закона за пощенските услуги. Повече информация можете да намерите в сайта на Националната агенция за приходите.

Връщане на продукти

Според Закона за защита на потребителите, нашите клиенти имат право да заявят връщане на закупените от нас продукти (без да се задължават с някакви компенсации) в рамките на 14 работни дни от датата на доставката на продукта и да поискат парите си обратно. Парите за закупения продукт ще бъдат върнати по същия начин, използван от клиента при първоначалното плащане. Наше задължение е да върнем парите в рамките на 14 дни след искането за връщане на продукта. За да се направи валидно искане за връщане на продукт, нашите клиенти трябва да предоставят разписката за пощенски паричен превод и фактурата (ако има такава), издадени с покупката. Клиентът трябва да е запазил всички качества, дизайн и функционалности на продукта през периода непокътнати. Опаковката на продукта трябва да бъде върната също. За да направите заявка за връщане на продукт, моля изпратете ни електронно съобщение на адрес sales@meluna.bg, като в съобщението изявите желание за връщане на стоката, име и фамилия на клиента, имейл адрес, телефон, номер на поръчка, дата на поръчка, дата на получаване, причина за връщане. След получаване на тази информация, ние ще се свържем с вас. Транспортните разходи по връщането на продукта са за сметка на клиента. Важно уточнение: Съгласно чл.57 от Закона за защита на потребителите, не е възможно връщане на закупена през онлайн магазина стока, по причини свързани с хигиената и защита на здравето. Продуктите, които изрично не могат да бъдат връщани са: менструални чашки, дамски превръзки, менструални морски гъби, дамски тампони. По този начин гарантираме, че в сайта meluna.bg можете да закупите само нови, неупотребявани артикули.

 

Рекламации

В случай, че получите от нас продукт, който не отговаря на Вашите нужди и очаквания (целта на Вашата покупка) поради лошото си качество, можете да поискате замяна на закупената стока с друга. Ако все още не сте удовлетворени от качеството на продукта, можете или да поискате намаляване на цената, която сте платили, или да върнете обратно стоката в замяна на нейната цена.
Като наш клиент, Вие имате право на компенсация, ако продуктът който сме Ви продали е с дефект или с влошено качество. Ако сте получили дефектен продукт, можете да изпратите заявка за рекламация до следния имейл адрес: sales@meluna.bg. Всяко искане за рекламация трябва да съдържа следната информация: Име и фамилия на клиента, имейл адрес, телефон, номер на поръчка, дата на поръчка, дата на получаване, причина за връщане. След получаване на искането за рекламация, ние ще Ви изпратим инструкции как да се процедира по-нататък. Задължително е да пазите финансовия документ придружаващ поръчката (издаден от куриерска фирма) и фактурата (ако има такава). Ние запазваме правото си да не обслужим рекламация, ако клиентът не докаже, че продуктът е закупен от нас (ако липсва финансов документ или фактура). 

Цени и валути

Според българското законодателство, за плащания в България може да се използват само български лева. Плащанията за всички продажби през сайта, независимо от начина на плащане, се извършват само в националната валута. Цените ще бъдат обявени в българската национална валута, но е възможно да бъдат показвани и в други валути, с цел улеснение на чуждестранните ни клиенти. Цените на сайта са крайни (с включен ДДС и всички други приложими данъци). 

Продажба на продукти в страни със забрана за използването или закупуването им: Уебсайтът не поема отговорност за продукти, закупени от потребителите, които са в страна, която забранява продажбата или употребата на тези продукти. Преди да закупите даден продукт или ако имате съмнения, че е възможно да име забрана за закупуването или използването му в страната, в която се намирате, моля консултирайте се с местните власти. 

Контролен орган

Ако имате въпроси относно нашите Общи Условия, моля свържете се с нас на адрес sales@meluna.bg или тел. 0894001105. Нашата дейност се контролира от Комисията за Защита на Потребителите – КЗП. Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл.181н, ал.4 от ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите. При възникване на спор, свързан с онлайн продажба можете да използвате и сайта ОРС.

Политика на конфиденциалност и личните данни

Можете да се запознаете с политиката на събиране и използване на лични данни тук.

MeLuna.bg 2015 – 2024: Всички права запазени.