Тел. 0894001105

Произведена в Германия

Безплатна доставка над 49 лева

3 алтернативни начина да почистваме менструалната си чашка докато сме в движение (без да имаме течаща вода на разположение)

Почистване и Грижа
3 идеи за почистване на менструална чашка

При почистването на менструална чашка има няколко базови правила, които трябва да се спазват. Най – общо Me Luna трябва да се изпразва от 2 до 5 пъти на ден и да се почиства под течаща вода (или течаща вода и щадящ сапун). Когато сме си вкъщи, тези инструкции могат да се следват много лесно. Как обаче да почистваме чашката си, ако сме навън или на място, където тоалетните и чешмите не са разположени заедно? Ето нашите три съвета:

Meluna flowers

Почистване с мокри кърпички

Почистването на Me Luna е задължително преди и след всяко поставяне и изваждане. Ако сте навън и няма чешма в близката тоалетна, препоръчваме използването на мокри кърпички – почистете през деня, а вечер вкъщи изплакнете обилно с вода. Хубаво е да изберете кърпички, които са:

  • хипоалергенни;
  • не съдържат алкохол;
  • с неутрално ниво на PH.

Дезинфекциране с таблетки

Ако сте в движение и ви се налага да дезинфекцирате менструалната си чашка, то добро решение са таблетките за стерилизация Милтон мини. Само за 15 минути те ще премахнат всички микроби и бактерии. Важно предимство е, че при използването им не е необходимо дори изплакване. Милтон са популярен продукт както за стерилизация на чашки, така и за дезинфекция на бебешки биберони, съдове и бутилки. Можете да ги използвате в комбинация с чаша за стерилизация на менструална чашка. Така всичко необходимо ще се събира и в най – малката дамска чанта – лесно, удобно и винаги на разположение.

Почистване с бутилка вода

Може би най – достъпният начин е почистването с бутилка вода. Ако това е най – удобно за вас, препоръчваме използването на бутилка с подходящ накрайник или дозатор (някои малки разфасовки имат такива). Така водата ще излиза под напрежение и ще ви е необходимо много по – малко количество. Пластмасова бутилка 500 мл. в комбинация с дамски душ Me Luna Intimo е много подходяща за почистване навсякъде и по всяко време.

Бонус идея – използване на две чашки

Ако все още не сте убедена, че почистването навън е подходящо за вас, можете да обмислите използването на две менструални чашки. В MeLuna.bg имаме налични два промопакета от две чашки с намалена цена и безплатна доставка.

Знаете ли, че …

Тази статия е вдъхновена от отзив от наша клиентка. Публикуваме го без редакторска намеса:

„Чашката е много добра алтернатива за жените. Изисква свикване, но това е нормално. Давам 4 само поради факта, че употребата извън дома ми е ограничена, тъй като тоалетните и чешмите обикновено не са разположени заедно и не мога да я почиствам и използвам отново, когато съм навън. Може би е добре да се купуват по 2 продукта.“(Отзив от Таня Дянкова за Me Luna, размер М).

Безплатна Доставка над 49 лв.

MeLuna.bg 2015 – 2024: Всички права запазени.